Продукти:

3 чаши и половина (440g) брашно

1 чаена лъжица сода

1/2 чаена лъжица сол

1 супена лъжица джинджифил на прах

1 супена лъжица канела

1/2 чаена лъжица смес (1/2л. канела, 1/2л. индийско орехче и 1/2л. карамфил)

1/2 чаена лъжица карамфил на прах

10 лъжици (145g) масло на стайна температура

3/4 чаша (150g) Кафява захар Multipack® Голд Демерара

2/3 чаша (200g) меласа

1 яйце

1 чаена лъжица ванилия

Рецепта:

1. В голяма купа смесете брашното, содата, солата, джинджифила, канелата, сместа от подправки и карамфила.

2. В друга голяма купа с миксер разбъркайте маслото, после добавете кафявата захар и меласата. След като се смесят добре добавете яйцето и ванилията.

3. Разбъркайте с миксер двете смеси докато се получи плътно и леко лепкаво тесто. Разделете го на 2 и увийте всяка част с фолио, за да престои 3 часа.

4. Оформете тестото с точилка и с фигурки нарежете бисквитите. Сложете ги на хартия за печене.

5. Печете за 8-9 минути в предварително загрята фурна.