Продукти:
3 чаши и половина (440g) брашно
1 чаена лъжица сода
1/2 чаена лъжица сол
1 супена лъжица джинджифил на прах
1 супена лъжица канела
1/2 чаена лъжица смес (1/2л. канела, 1/2л. индийско орехче и 1/2л. карамфил)
1/2 чаена лъжица карамфил на прах
10 лъжици (145g) масло на стайна температура
3/4 чаша (150g) Кафява захар Multipack® Голд Демерара
2/3 чаша (200g) меласа
1 яйце
1 чаена лъжица ванилия
Рецепта:
1. В голяма купа смесете брашното, содата, солата, джинджифила, канелата, сместа от подправки и карамфила.
2. В друга голяма купа с миксер разбъркайте маслото, после добавете кафявата захар и меласата. След като се смесят добре добавете яйцето и ванилията.
3. Разбъркайте с миксер двете смеси докато се получи плътно и леко лепкаво тесто. Разделете го на 2 и увийте всяка част с фолио, за да престои 3 часа.
4. Оформете тестото с точилка и с фигурки нарежете бисквитите. Сложете ги на хартия за печене.
5. Печете за 8-9 минути в предварително загрята фурна.
